Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Rebarca»Teleća rebarca sa krompirićima i graškom

Teleća rebarca sa krompirićima i graškom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Teleća rebarca sa krompirićima i graškom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Sočna rebarca koja će svi želeti da probaju"

Potrebni sastojci

  • teleća rebarca - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 5 - 6 komada
  • grašak - 500 g (konzervisan)
  • paradajz - 4 kašike, mleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Teleća rebarca se iseku na porcije.

U tiganju sa zagrejanom masnoćom se zaprže teleća rebarca. Dodaju im se na sitno isečen luk i šargarepa na kolutove.

Nakon što se izdinstaju, dodaje se krompir isečen na srednje velike parčiće. Jelo se posipa brašnom i alevom paprikom. Odmah se doliva malo vode da brašno ne napravi grudvice.

Dodaje se paradajz i jedna šolja vode. Jelo se začinjava solju i ostavlja se da vri oko 20 minuta. Nakon toga se prebacuje u posudu za pečenje, dodaje se grašak i stavlja se da se peče u rerni na 200 stepeni.

Da bi se dobro skuvala rebarca, dobro je da se posuda pokrije aluminijumskom folijom, koja se sklanja malo pre nego što se jelo izvadi iz rerne.

Gotovo jelo se posipa svežim peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: