Sladoled sa trešnjama i mirisom amareta

21/06/2018
"Domaći sladoled fantastičnog ukusa, koji ne želite da delite ni sa kim "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • životinjska pavlaka - 500 ml, 30 % mlečne masti
  • kondenzovano mleko - 200 ml, zaslađeno /9%/
  • trešnje - 150 g
  • amareti - 10 komada
  • crna čokolada - 50 g
  • amareto - 1 - 2 supene kašike
  • praline - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj domaći sladoled priprema se veoma brzo i jednostavno.

Možete improvizovati tako što ćete menjati voće u zavisnosti od sezone.

Trešnje operite i odvojite od koštica. Čokoladu izlomite na komade. Keks natopite u liker i stavite da se suši u rerni na 80 stepeni.

U blender stavite voće, čokoladu i aromatične keksiće amareti.

Sačuvajte 2-3 komadaza posipanje sladoleda, izmrvite ih. Sameljite sastojke u blenderu, ali nemojte preterivati.

Pavlaka treba da bude dovoljno hladna za mućenje. Mutite je u dubokoj posudi 10 minuta sa kondenzovanim mlekom.

Smesa bude gusta, ali ne i mekana. U nju dodajte blendirane trešnje i čokoladu, dobro promešajte sve sastojke.

Kod mene je konzistencija fina zato što je voće samleveno. Zato dodajem keks koji upija sok iz trešanja.

Ako želite, možete samleti čokoladu i keks, a trešnje da iseckate sitno. Meni se više dopala brža varijanta.

Stavite smesu u odgovarajuću u posudu za zamrzavanje i stavite u komoru da se stegne 6 sati.

Najbolji je drugog dana, da bi mirisi mogli da se pomešaju i oslobode, ali retko kad čekamo.

Izvadite ga 5 minuta pre serviranja.

Tako će imati vremena da se malo otpusti i lakše ćete sipati u čaše.

Sladoled od trešanja pospite pralinama i mrvljenim keksom sa mirisom amareta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar