Bonapeti.rs»Saveti»Da li japanska jabuka može da se zamrzava?

Da li japanska jabuka može da se zamrzava?

Da li japanska jabuka može da se zamrzava?

Uprkos svojoj mekoći japanska jabuka, ukoliko se pravilno čuva, može da bude sačuvana sveža mesecima. Reč je i o szrelim i nesazrelim japanskim jabukama.

Sazrela japanska jabuka ne može da se čuva ni na koji način, uključujući i zamrznutu. Ako kupujete japansku jabuku treba da je pojedete u roku od nekoliko dana.

Nesazrela japanska jabuka može da se čuva sušena i zamrznuta. Ona može da se čuva kako na sobnoj temperaturi, tako i u frižideru. Najbolja temperatura na kojoj možete čuvati japansku jabuku je od 0 do + 1 stepen.

U frižideru ova jabuka treba da se čuva u prostoru sa voćem i ne sme da postoji nagle promene u temperaturama.

Japanska jabuka će se sačuvati sveža ako njeni plodovi budu redovno provetravani, zato što kada joj nedostaje kiseonik, ona se mnogo brzo kvari.

Ukoliko imate mnogo ovog voća, tada možete da ga držite na balkonu u drvenoj gajbi sa rupicama kako bi u njoj moglo da bude dovoljno ventilacije.

Ukoliko čuvate japansku jabuku u kontaktu sa drugim voćem, onda je obavezno da se pojede najskorije moguće, zato što je proces sazrevanja i truljenja brži kada je u kontaktu sa drugim voćem.

Ukoliko se japanska jabuka čuva na visokoj vlažnosti vazduha, onda će ona početi brzo da se suši, a njena površina će se pokriti fini borama.

Ukoliko čuvate japansku jabuku u vašem zamrzivaču, onda tada njena adstringentna materija nestaje iz ploda i ona postaje slađa. Ako stavite japansku jabuku u šećernu sirup i zamrznete je, ona će izdržati dosta dugo.

Nakon što bude zamrznuta, pulpa ove jabuke može da naruši svoju konzistenciju - njeni kvaliteti ukusa mogu da se pogoršaju ili naruše.

Ako ste svakako nabavili nekoliko jesenjih plodova, obavezno treba da pripremite neki recept sa japanskom jabukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni