Bonapeti.rs»Saveti»Šta znači tornirano povrće i krompir?

Šta znači tornirano povrće i krompir?

MissaMissa
Pomoćnik kuvara
21414
Šta znači tornirano povrće i krompir?

Tornirano povrće se pojavljuje sve češće na jelovnicima po restoranima i po vitrinama na mestima sa gotovom hranom. Njihova specifičnost i lepota čine ih neodoljivim za isprobavanje.

Sam naziv torniranje znači ovalno oblikovani po dužini, a njihova veličina je prihvaćena da bude otprilike 3 centimetra. Na primer, odgovarajuće povrće za torniranje je krompir, šargarepa, glavice celera, krastavac, bundeva, keleraba, bela repa, cvekla.

Rasprostranjena je selekcija torniranog povrća da se servira sa različitim vrstama ribe na pari kao što su jela sa skušom, duginog lososa ili drugih. Mogu da se dodaju različiti poboljivači ukusa ili začini pre nego što se posluže ili za vreme pripremanja.

Nažalost, u kursevima ili klubovima za kuvare početnike (neprofesionalce) nije rasprostranjeno praktikovanje torniranja, ali u profesionalnim kursevima sve češće i čak obavezno prisustvuje takav odeljak.

Moguće je tokom sledećih godina da sve češće srećemo tornirano povrće u lokalima, hipermarketima i čak u našoj sopstvenoj kuhinji.

Ono je ukusan garnirung uz ribu i dobro će ukrasiti vaša jela sa pastrmkom na primer.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji