Bonapeti.rs»Saveti»Kako se i koliko vremena se kuva bulgur?

Kako se i koliko vremena se kuva bulgur?

MariaMaria
Početnik
121
Kako se i koliko vremena se kuva bulgur?
Fotografije: Albena Asenova

Kuvanjem, bulgur će biti gotov za oko 10-15 minuta.

Odnos bulgura prema vodi treba da bude oko 1:2.

Na primer, ako želite da pripremite 200 g bulgura, sipajte oko 400 ml vode.

Za dodatni ukus možete dodati 1 kašiku maslinovog ulja ili maslaca.

Ako nemate priliku da bulgur skuvate, možete ga staviti u posudu otpornu na toplotu i preliti ključalom vodom da ga potpuno prekrije.

Stavite poklopac i ostavite da odstoji oko 20-30 minuta dok zrna ne upiju vodu i dok ne omekšaju.

Ako su nakon potapanja i stajanja, kada sva voda nestane, zrna i dalje tvrda, samo dodajte još malo ključale vode i ostavite još nekoliko minuta.

Potapanje bulgura će vam dati lepu teksturu, savršenu za salate sa bulgurom, ćuftice sa bulgurom ili ukusni pilav sa bulgurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji