bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo može da se čuva gotova pica u frižideru?

Koliko dugo može da se čuva gotova pica u frižideru?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
1472
Koliko dugo može da se čuva gotova pica u frižideru?

Pica - omiljeni italijanski recept, bez koje malo ko može da zamisli svoju ishranu. Pored toga što je izuzetno ukusna, pica je takođe prilično jednostavan recept za pripremu. Možete je napraviti u potpunosti prema vašim željama, ukusu i mašti.

Međutim, kada nemate vremena da je napravite sami, uvek postoji alternativa da kupite gotovu picu. U ovom slučaju, međutim, treba da vodite računa o skladištenju, jer u zavisnosti od sastojaka, pica može brzo da postane neprikladna za upotrebu.

Koliko traje pica u frižideru i kako je čuvati?

Na sobnoj temperaturi, pica se može čuvati ne više od 1-2 dana. Da biste je čuvali malo duže, možete je staviti u frižider.

Međutim, u ovom slučaju postoji važan uslov, a to je izbegavanje kartonske kutije za skladištenje. Ako nemate drugu odgovarajuću posudu, preporučljivo je da ispod pice stavite salvete i dobro je pokrijete.

Gotovu picu možete čuvati u plastičnoj kutiji, ali je onda treba dobro pokriti i potrošiti u naredna 1-2 dana.

Uz normalno čuvanje pice u frižideru na niskim temperaturama, bezbedno je jesti picu do 4-5 dana. Ako stoji više vremena, proizvod će se najverovatnije zaraziti bolestima koje se prenose hranom i neće biti pogodan za bezbednu upotrebu.

I niko ne želi da propusti parče ukusne Margarita pice ili pice sa šunkom ili čak pice bez brašna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji