Pica je jedno od omiljenih jela svakog ljubitelja dobre hrane. Iako recept za nju nije nimalo komplikovan, pica je i dalje omiljena u kulinarskom svetu.
Ovaj italijanski izum omogućava neograničenu upotrebu mašte, kombinaciju različitih proizvoda i brojne mogućnosti za eksperimentisanje.
Ponekad ne možete da predvidite koliko testa vam treba za picu, pa napravite više pice nego što vam je potrebno za jedan obrok. Čuvanje ovog proizvoda je pitanje sa kojim se suočavaju mnoge domaćice.
Dobra vest je da pica može da se zamrzne i to omogućava dugotrajnije skladištenje. Međutim, važno je da je dobro umotate pre nego što je stavite u frižider ili zamrzivač. Za ovu svrhu vam je potreban celofan ili drugi materijal za pakovanje.
Možete je ostaviti i u plastičnoj kutiji, ali ni u kom slučaju ne ostavljajte picu u kartonu, jer će to štetiti njenom ukusu i najverovatnije će upijati njene sosove.
Čuvanje gotove pice u frižideru je alternativa, ali samo ako nameravate da je pojedete u naredna 2-3 dana.
Ako zamrznete samo testo ili kupljenu zamrznutu picu, onda u zamrzivaču može bez problema da se čuva i do nekoliko meseci.
Sada kada znate kako da zamrznete picu, pogledajte neke ukusne ideje za njenu pripremu:
- pica Margarita;
- Kalcone.
Komentari