Bonapeti.rs»Saveti»Šta je Ribaj (Rib-eye) stejk?

Šta je Ribaj (Rib-eye) stejk?

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
937
Šta je Ribaj (Rib-eye) stejk?

Ribaj stejk (Rib-eye Steak) je mramorna govedina za pravljenje najboljih stejkova.

Ima odlične kvalitete ukusa, goveđe meso je bogato korisnim materijama, kao što su gvožđe, cink, selen, proteini i fosfor. Veoma je sočan na roštilju, na barbekjuu ili u tiganju, a upravo zbog ovog mermera od masnoće u mesu.

U većini slučajeva ovo meso se ostavlja da sazri minimalno 30 dana pod posebnim uslovima. Jedinstveni ukus Ribaj Stejka je posledica upravo ovom važnom procesu - zrenju.

Životinje za ovu vrstu stejkova se uzgajaju i hrane po posebnim režimima, sa kukuruzom na meniju. Konačni proizvod je ekološki čist i ne sadrži hormone.

Ribaj stejk ima odličan ukus i brzo se priprema. Nema ništa komplikovano u njegovoj pripremi, ali moramo da znamo šta želimo da bude krajnji rezultat - stejk srednje pečen ili siroviji stejk.

Može se pripremiti i bez dodavanja začina, jer mu je ukus dovoljno bogat.

Krompir ili kukuruz mogu da se koriste kao prilog za Ribaj stejk. Kao piće, uz njega su pogodni i vino i pivo.

Pogledajte još i kako da napravite idealne:

- goveđe šnicle;

- svinjski kotleti;

- pileće šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji