Ribaj stejk (Rib-eye Steak) je mramorna govedina za pravljenje najboljih stejkova.
Ima odlične kvalitete ukusa, goveđe meso je bogato korisnim materijama, kao što su gvožđe, cink, selen, proteini i fosfor. Veoma je sočan na roštilju, na barbekjuu ili u tiganju, a upravo zbog ovog mermera od masnoće u mesu.
U većini slučajeva ovo meso se ostavlja da sazri minimalno 30 dana pod posebnim uslovima. Jedinstveni ukus Ribaj Stejka je posledica upravo ovom važnom procesu - zrenju.
Životinje za ovu vrstu stejkova se uzgajaju i hrane po posebnim režimima, sa kukuruzom na meniju. Konačni proizvod je ekološki čist i ne sadrži hormone.
Ribaj stejk ima odličan ukus i brzo se priprema. Nema ništa komplikovano u njegovoj pripremi, ali moramo da znamo šta želimo da bude krajnji rezultat - stejk srednje pečen ili siroviji stejk.
Može se pripremiti i bez dodavanja začina, jer mu je ukus dovoljno bogat.
Krompir ili kukuruz mogu da se koriste kao prilog za Ribaj stejk. Kao piće, uz njega su pogodni i vino i pivo.
Pogledajte još i kako da napravite idealne:
- svinjski kotleti;
Komentari