Bonapeti.rs»Saveti»Mogu li napraviti džem ili slatko sa nerafinisanim šećerom od trske

Mogu li napraviti džem ili slatko sa nerafinisanim šećerom od trske

Mogu li napraviti džem ili slatko sa nerafinisanim šećerom od trske

Ako se pitate da li možete da napravite džem ili slatko od nerafinisanog šećera od trske, odgovor je da. Kada imate veoma dobro sazrelo voće, kao što su šljive, možete napraviti džem ili slatko od njih bez upotrebe rafinisanog belog šećera.

Ovaj šećer možete zameniti nerafinisanim šećerom od trske. Sve što će vam trebati je veoma dobro zrelo voće, oko 1.200 g, i nerafinisani šećer od trske, čija je količina 500 g.

Prvi deo pravljenja ovog slatka je da dobro operete voće koje ćete koristiti. Da biste to uradili, potopite voće u posudu sa vodom 30 minuta.

- Pre nego što se voće pripremi, moraju se uraditi dve stvari da se proveri konzistencija slatka:

- Stavite tanjir u zamrzivač sa nekoliko kašika slatka da proverite njegovu konzistenciju kada se ohladi;

- Druga stvar koju treba uraditi je sterilizacija tegli i čepova;

A evo kako da pripremite samo slkatko sa smeđim šećerom:

- Voće se vadi iz posude sa vodom. Operite ga dobro i osušite čistom krpom;

- Zatim se očisti od koštica ili semena, ako ih ima, i isecka na sitne komade;

- Zatim stavite voće u veliku šerpu i pospite šećerom od trske;

- Nakon što odstoji, prebacite sve u lonac i sačekajte da provri ne pokrivajući poklopcem;

- Kuvanje voća traje između 45 minuta i sat vremena, zavisi od voća koje ste izabrali;

- Kada domaće slatko dostigne konzistenciju koju želite, možete da ga skinete sa vatre;

- Raspoređuje se, dok je još vruće, u pripremljene tegle i dobro se zatvara poklopcima;

- Važno je da tegle budu i vruće, jer ako stavite vruće slatko u hladne tegle, one će pucati;

- Slatko sa smeđim šećerom se ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ne morate ga ni na koji način hladiti.

Na ovaj način sa nerafinisanim šećerom od trske možete pripremiti:

- slatko od jabuke;

- slatko od jagoda;

- slatko od krušaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji