Bonapeti.rs»Saveti»Kako blanširati tikvice?

Kako blanširati tikvice?

Kako blanširati tikvice?

Blanširanje je jedan od glavnih procesa u kuvanju. To je proces potapanja mesa ili povrća na nekoliko minuta u kipuću vodu, najbolje sa solju.

Blanširanje povrća se koristi kada će se ono zamrznuti. Na taj način se čuvaju njihovi kvaliteti ukusa, arome i nutritivni sastav.

Kako blanširati tikvice

- Za tu svrhu morate odabrati lepe tikvice, bez vidljivih povreda na njima;

- Zatim se vrlo temeljno operu i osuše;

- Režu se u obliku koji želite;

- Nakon što voda provri, pažljivo ih stavite u nju i ostavite nekoliko minuta, vodeći računa da ne omekšaju. Cilj je da ostanu hrskave;

- Zatim ih rešetkom ili kašikom izvadite i stavite u posudu sa ledenom vodom da biste zaustavili proces kuvanja;

- Zatim se prebacuju u cediljku ili na kuhinjski papir ili krpu i ostavljaju da se ocede;

- Ovako pripremljene blanširane tikvice su sada spremne za zamrzavanje ili za dalju obradu.

Kada su tikvice blanširane, mogu se staviti u kese ili kutije i zamrznuti, dobro je staviti etiketu na kojoj je napisan datum zamrzavanja.

Od ovako pripremljenih blanširanih tikvica možete pripremiti krokete od tikvica ili musaku od tikvica - izbor je na vama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni