Bundeva je omiljena hrana u hladnim danima i lepo se uklapa u svaku trpezu.
Bundeva je voće, koje je predstavnik porodice Cucurbitaceae. Toliko voljena, posebno u aktuelnoj sezoni, postavlja se pitanje njene nutritivne vrednosti.
Da li bundeva deblja?
Važno je naglasiti da ne sadrži nikakve masti, natrijum ili holesterol. Na sreću, bundeva sadrži velike količine vitamina A i vitamina C.
Bundeva takođe sadrži prirodni voćni šećer.
Procenjuje se da 100 g pečene bundeve bez šećera sadrži samo 50 kilokalorija. To je čini izuzetno bezopasnom u smislu kalorijskog sadržaja.
Dakle, bundeva može biti odličan dodatak niskokaloričnoj dijeti i dijeti za mršavljenje.
Pored toga, pokazalo se da je konzumiranje pečene bundeve korisno i neophodno za bubrežne i kardiovaskularne bolesti.
Lako možemo da jedemo naše omiljene specijalitete od bundeve bez brojanja kalorija, jer bundeva nas neće udebljati.
A sada je vreme da napravite čizkejk od bundeve, kolačiće od bundeve ili zdrav smuti od bundeve. Vi izaberite šta!
Komentari