Bonapeti.rs»Saveti»Koja se čokolada koristi za kuvanje?

Koja se čokolada koristi za kuvanje?

Koja se čokolada koristi za kuvanje?

Čokolada – svima omiljeno slatko iskušenje. Najslađa hrana na svetu ima istoriju dugu preko 4.000 godina, a danas je jedan od proizvoda koji se najčešće koristi u kulinarstvu.

Iznenađujuće ili ne, veći deo svog postojanja, čokolada se konzumirala u obliku gorkog napitka. Ubrzo nakon toga ponovo je otkrivena kao neprocenjiv slatki sastojak za pripremu nekih od najklasičnijih i najomiljenijih recepata u poslastičarstvu.

Čokolada se dobija iz kakaa, koji je bio vredan resurs za ljude i pre Hristovog dolaska. Prema naučnim istraživanjima, kakao je bio poznat čovečanstvu još 1900. godine pre nove ere.

Danas je čokolada glavni sastojak brojnih čokoladnih kolača i ukusnih peciva kao što je kakao rolnica.

Kakva bi trebalo da bude čokolada sa kojom kuvamo ove omiljene recepte?

Čokolada za kuvanje, ili takozvana kuvertura, prodaje se u svakoj prodavnici pod ovim imenom. Trebalo bi da bude u rastopljenom stanju kada je stavite u svoje slatke kreacije. Kada se čokolada istopi, poprima tečnu teksturu, što je važno za pripremu receptura u poslastičarstvu.

Kada koristite čokoladu za kuvanje u kolačima ili pecivima, važno je da izaberete onu koja je visokog kvaliteta.

Da biste je pretvorili u istopljeno stanje, prvo ga morate iseći na male komade. Zatim prelazite na stvarni proces topljenja na pari, koji se u suštini radi ovako – stavite malu posudu u veću u koju se sipa voda. Stavite veliku posudu na šporet i zagrejte, pazeći da voda ne uđe u čokoladu. Na umerenoj temperaturi treba da dobijete čokoladu koju možete koristiti za fil, glazuru, prelive itd.

Istopljena čokolada kod kuće je poznata i kao kuvertura. Najčešće se dobija od mlečne ili bele čokolade, pronalazeći primenu za dekoraciju ili fil. Koristite čokoladni kuvertur da napravite sočni brauni ili čokoladni fadž.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni