Bonapeti.rs»Saveti»Kako se školjke odmrzavaju?

Kako se školjke odmrzavaju?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
93592
Kako se školjke odmrzavaju?

Pre kuvanja zamrznute školjke, moraju se pravilno odmrznuti. Da biste to uradili, zamrznute školjke treba izvaditi iz kese, zatim staviti u cediljku, a nju u duboku posudu i stavite sve na gornju policu frižidera.

Nakon što se led potpuno otopi, proizvod treba ostaviti u cediljci i dobro isprati pod jakim mlazom mlake vode. Ovaj postupak će vam pomoći da se rešite peska koji često ostaje u školjkama nakon čišćenja.

Neki savetuju da se zamrznute školjke kuvaju direktno bez odmrzavanja, tako što ćete ih baciti u ključalu vodu ili vreli tiganj. Ali preovlađuje mišljenje da se plodovi mora nikada ne smeju nasilno odmrznuti.

Samo u frižideru ili na sobnoj temperaturi! Bez vode ili mikrotalasne! Tako se morski plodovi kvare. Posebno školjke, obično se lako pretvaraju u gumu. Suština sporog odmrzavanja je da zadrži vlagu u njima što je više moguće, da ona ne "ispari".

Zamrznute školjke se mogu čuvati u zamrzivaču do 3 nedelje. Školjke bez oklopa mogu se čuvati na -18 stepeni do 2 meseca. Ne preporučuje se skladištenje gotovih školjki ​​- jela sa njima se prebrzo pokvare.

Smrznute školjke se obično prodaju bez oklopa. Mogu se kuvati, dinstati, peći i pržiti. Takve školjke se dodaju raznim povrtnim i ribljim čorbama, čorbama od morskih plodova, testeninama, salatama sa školjkama, a služe se i uz prilog od dinstanog ili prženog povrća.

Pogledajte još kako se služe školjke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji