Bonapeti.rs»Saveti»Kako se raspaljuje žar za roštilj?

Kako se raspaljuje žar za roštilj?

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
2240
Kako se raspaljuje žar za roštilj?

Da biste raspalili žar za roštilj, potrebno je nabaviti metalni ili drugi tip roštilja, odgovarajući ugalj, papir za potpalu i odgovarajući drveni materijal. Pre nego što stavite ugalj, preporučljivo je posuti malo peska na dno metalne posude.

Nemojte koristiti tečnost za paljenje! To je hemija, šta god da kaže natpis na njoj. A onda ugalj zaudara na gorivo, što nije dobro... Ne uzimajte novine, već čiste listove papira, najbolje žuti stari ili debeli beli papir koji nije laminiran (nije sjajan).

Ceo problem je što na osnovi papira ima boje, a na novinskom papiru teških metala, a u proizvodima za paljenje ima metala i ulja.

Iskidajte papir na komade i stavite u posudu, sve pospite ugljem, a sam papir pospite ostacima uglja i sitnim prahom, a odozgo dodajte još jedan sloj sitnih grančica ili malih drvenih letvica.

Zapalite papir i postepeno pokušavajte da dodate male štapiće / grančice na područje koje gori. Nemojte odmah početi sa dovodom vazduha pomoću duvaljke ili drugog uređaja, već kada je papir izgoreo za 30-40%.

Kada se rasplamsa - dodajte malo veće komade drveta jedan preko drugog - da biste imali otvore za vazduh. Koliko dobro gori (koristite duvalicu) - raširite komade drveta preko uglja.

Ugalj za roštilj će planuti, vi ga poravnajte. Nesagorele komade drveta - gurnite u stranu. Čim ugalj pobeli, stavite gotove ražnjiće ili rešetku sa mesom.

Koliko je obično potrebno da se zapali ugalj od trenutka kada se stavi na roštilj pre nego što počnete da kuvate samo meso za roštilj.

To zavisi od mnogih faktora. Morate imati plamen da zapali ugalj, dobru ventilaciju i iskustvo. Obično se ražnjići mogu ubaciti nakon 15-20 minuta - osećajući toplotu rukom.

Pogledajte takođe:

- Tajna savršenog roštilja;

- Kako napraviti roštilj od cigala;

- Popularni sosovi za roštilj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni