Bonapeti.rs»Saveti»Kako napraviti vazdušasti i gust preliv za musaku?

Kako napraviti vazdušasti i gust preliv za musaku?

Kako napraviti vazdušasti i gust preliv za musaku?

Musaka je jedno od najomiljenijih jela naroda na Balkanu. Preliv za musaku je verovatno najvažniji deo ovog ukusnog jela. Ali, nažalost, dobija manje pažnje nego što bi trebalo. U narednim redovima ćemo vam otkriti kako da napravite vazdušast i gust preliv za musaku.

Koji proizvodi su potrebni?

Trebaće vam:

- 4 jaja;

- 250 grama kiselog mleka;

- 1/2 kašičice sode;

- 1 kašika brašna;

- malo soli;

Kako se priprema preliv za musaku?

Prvo se umute jaja. Odvojeno, soda se dodaje u kiselo mleko i meša se dok soda ne zapeni. Zatim se mlečna mešavina dodaje u jaja i ponovo umuti. Na kraju dodajte brašno i so. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Veoma je važno da svi proizvodi koje koristite budu na sobnoj temperaturi. Većina domaćica za pripremanje preliva za musaku koristi samo jaja i kiselo mleko. Ali u ovom slučaju ne postaje vazdušast preliv.

Ono što čini preliv za musaku mekanim je soda bikarbona. Postoje recepti u kojima se preliv pravi i sa svežim mlekom. Ali najbolje je da koristite kiselo mleko jer ono čini preliv za musaku gušćim i to se vidi se kada sečete musaku.

Takođe je važno znati kada treba preliti musaku. Kada se krompir ispeče (ako pravite musaku u rerni) ili kada je kuvana (ako pravite kuvanu musaku), stavlja se preliv. Nakon što se stavi, musaka se peče ne više od 15-20 minuta.

Sada znate kako da napravite vazdušast preliv za musaku i možete ga isprobati danas. Probajte musaku sa teletinom, grčku musaku i musaku bez mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji