Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vazdušasti preliv za musakuVazdušasti preliv za musaku
01. dec.
Ovaj preliv je zaista jedinstven i stoji preko musake (kako i treba da bude) u debljini od oko 2 cm, naravno zavisi i od posude u kojoj će se peći. Probajte i uvek ćete praviti musaku tako....
Preliv za musaku sa prezlamaPreliv za musaku sa prezlama
20. feb.
Sačekajte nekoliko minuta, kako bi se soda aktivirala. Za to vreme umutite dva jaja i zatim ih dodajte u mleko. Stavite i prezle. Sve dobro promešajte i prelijte preko musake, koja je skoro gotova....
Preliv za musaku i jagnjeću sarmicuPreliv za musaku i jagnjeću sarmicu
15. jun
Prelivamo toplu musaku, izvadimo pleh iz rerne. Pečemo na jakoj vatri dok preliv ne porumeni....
Preliv za musakuPreliv za musaku
30. maj
Dobijenom zaprškom prelijte musaku i pecite dok se ne stegne i ne dobije lepu preplanulost....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Preliv za musaku je za nekoga najukusniji deo ovog jela. Zlatna korica, koja se stvara prilikom pečenja, nije samo lepa, nego i mnogo ukusna. Ako se pravilno napravi, preliv postaje sočan, ali je odozgo hrskav....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Prvi uslov za pravljenje vazdušastog hleba je da je dobro ispečen. Unutrašnjost pravilno pečenog hleba ostaje mekana, a kora je hrskava. Da bi bio vazdušast i mekan, potreban je agens za rast testa....
Preliv za slatki krompirPreliv za slatki krompir
07. feb.
Preliti mlekom i ostaviti da se kuva. Mešati često. Dodati začine. Poslužiti uz prženi ili pečeni slatki krompir....
Preliv za različite salatePreliv za različite salate
14. mart
Ovaj preliv je jako ukusan i možete ga dodati mnogim salatama. Nadamo se da će vam se dopasti!...
Kako napraviti preliv za pitu?Kako napraviti preliv za pitu?
21. sep.
Samo ga sipajte i dobro rasporedite po površini pite i na kraju ćete opet dobiti vazdušastu pitu sa zlatnom i hrskavom korom. Preliv sa majonezom Druga opcija za prelivanje pite je majonez....
Preliv za krompir u rerniPreliv za krompir u rerni
21. april
Sa tako spremljenim prelivom prelijte krompir i pokrijte narendanim kačkavaljem. Stavite krompir da se ispeče u prethodno zagrejanoj rernu na 200 stepeni dok ne bude gotovo i na kraju pospite sitno iseckanim peršunom....
Karamel preliv za eklere i kolačeKaramel preliv za eklere i kolače
20. jun
Uz pomoće male kašike nanosimo pripremljeni preliv preko gotovih eklera ili drugih kolača. Ostavljamo na hladnom mestu na nekoliko sati i serviramo....
Preliv za makarone sa mesom i tikvicomPreliv za makarone sa mesom i tikvicom
22. avgust
Služiti kao preliv za makarone, špagete. Prijatno uz preliv za makarone sa mesom i tikvicom!...
Prženi gust pasulj za prilogPrženi gust pasulj za prilog
21. feb.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju ili šerpi. Upržite sitno seckani crni luk u ulju dok ne omekša. Dodajte brašno i upržite do zlatne boje, dodajte prethodno skuvani i oceđeni pasulj i promešajte. Pospite alevom paprikom...
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeKako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnike
02. april
Po želji i prema receptu za desert koji odlučite da napravite, možete dodati neke od gore navedenih proizvoda da začinite šećerni sirup. VAŽNO!...
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima. Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Pikantni preliv sa pavlakom za ribuPikantni preliv sa pavlakom za ribu
25. april
Preliv je najbolji za kuvanu ribu....
Bešamel sos za musakuBešamel sos za musaku
22. sep.
Prelijte musaku bešamel sosom i stavite da se zapeče....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Gust pasuljGust pasulj
15. avgust
1
Za više porcija, povećajte sastojke....
Musaka u đuvečariMusaka u đuvečari
17. mart
Za to vreme napravite preliv. U velikoj posudi s malo ulja zapržite brašno. Postepeno dolivajte toplo mleko dok ne prestajete da mešate. Čim se zgusne isključite ringlu. Umutite kiselo mleko s jajima i dodajte u sos....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Kada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa. Zaista, sve do sada...
Kako napraviti dijetalne palačinke?Kako napraviti dijetalne palačinke?
13. okt.
U zavisnosti od naših želja, možemo napraviti slatke ili slane palačinke....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....