Bonapeti.rs»Saveti»Da li se jagnjetina preporučuje kod visokog holesterola?

Da li se jagnjetina preporučuje kod visokog holesterola?

Da li se jagnjetina preporučuje kod visokog holesterola?

Jagnje je mladunče ovce, sisar je i preživar. Različite zemlje imaju različite starosne norme za jagnjeće meso.

Jagnjetina je bogata proteinima, cinkom i vitaminima B, izvor je gvožđa, kalijuma i fosfora. I zato se smatra najbezopasnijim mesom.

Ali da li se jagnjetina preporučuje osobama sa visokim holesterolom?

Stručnjaci preporučuju osobama sa visokim holesterolom da budu oprezni sa njegovom konzumacijom. Iako jagnjetina sadrži najmanje kalorija, ona je bogata veoma zasićenim mastima.

Glavna zabrinutost u vezi sa mesom donedavno je bio njegov sadržaj loše masti i njegov potencijal da poveća lipoprotein niske gustine (LDL) u krvi, poznat kao loš holesterol. Ali kada se konzumira umereno, jagnjeće meso ima svoje prednosti – bogato je hemoglobinom i veoma je pogodno za trudnice, jer sprečava anemiju.

Mnogo je debata o štetnosti i koristi jagnjetine. Međutim, takođe je bogata sa puno proteina. Ali u njegovoj pripremi, vidljivu mast treba ukloniti što je više moguće, jer mast prvo počinje da se razlaže, a to bi negativno uticalo na ljude sa visokim holesterolom ako se konzumira u većim količinama.

Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju osobama sa visokim holesterolom i visokim krvnim pritiskom da konzumiraju jagnjeće filete očišćene od što više masti. Treba ga konzumirati 2 puta nedeljno zbog koristi za telo.

Veoma je važno jagnjetinu ispeći u umerenoj rerni na 140-160 stepeni i da se ne prepeče. Ako meso ne promeni boju i ostane crveno kao kada je kupljeno, onda se u njemu nalaze nepotrebne i štetne po organizam stvari i treba prekinuti njegov unos. Ovo meso je neprikladno i štetno po zdravlje ljudi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji