Bonapeti.rs»Saveti»Kako da lakše oljuštimo pečene paprike?

Kako da lakše oljuštimo pečene paprike?

MarianeMariane
Džedaj
15619
Kako da lakše oljuštimo pečene paprike?

Malo stvari može da se uporedi sa mirisom sveže pečenih mesnatih crvenih ili zelenih paprika koje samo čekaju da budu pretvorene u ukusni kjopoolu, salatu od pečenih paprika ili miš-maš.

Ali mnoge domaćice početnice nisu dobre u uklanjanju tanke kožice paprike koja bi trebalo da se odvoji tokom pečenja.

Bez obzira da li pečete paprike na plehu, u aparatu za pečenje paprika, na šporetu ili u rerni, veoma je važno da ih odmah stavite da se zapare u kesi ili loncu sa poklopcem.

Na taj način će im se gornji sloj odvojiti od ukusnog mesa i vrlo će se lako oljuštiti. Nakon toga možete da zamrznete pečene paprike u zamrzivaču i da ih upotrebite za pripremu namaza sa pečenim paprikama ili katak od pečene paprike.

Takođe naučite kako se peku paprike i kako se čuvaju pečene paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni