Pčele su ključne za prirodu i životnu sredinu zbog svoje funkcije da oprašuju cveće i druge biljke.
Ove životinje su nepromenljivi element ekosistema u prirodi. Pčelinji proizvodi su prirodno čisti i bogati hranljivim materijama.
Pčelinji polen je prirodni proizvod koji proizvode pčele i sastoji se od mešavine polena, meda, nektara i enzima. Ovaj proizvod je bogat hranljivim materijama i ima brojne potencijalne zdravstvene koristi.
Jedan od načina konzumiranja pčelinjeg polena je zajedno sa kiselim mlekom.
Evo kako da pravilno konzumiramo pčelinji polen sa kiselim mlekom:
Prvi važan savet je da postepeno uzimate količinu pčelinjeg polena. Počnite sa količinom od 1/4 kašičice pčelinjeg polen za odraslu osobu.
Za decu, preporučljivo je početi sa količinom od 2-3 zrna.
Zatim postepeno počnite da dodajete više pčelinjeg polena u kiselo mleko svakog dana. Međutim, preporučljivo je da ne prelazite količinu od 2 kašičice za odraslu osobu dnevno, kao i ne više od 1/2 kašičice kod dece.
Prihvaćeno je konzumiranje pčelinjeg polena sa kiselim mlekom u periodu od 2-3 meseca, a zatim napraviti pauzu 1 mesec.
Da biste dobili pčelinji polen, možete ga kupiti u skoro svakoj prodavnici u obliku kesa, tegle ili zajedno sa dodatkom matičnog mleča.
Pogledajte takođe koje su koristi od pčelinjeg polena, u čemu pomaže pčelinji polen ili pročitajte više o pčelinjem hlebu.
Komentari