Bonapeti.rs»Saveti»Zašto se palačinke lepe?

Zašto se palačinke lepe?

Zašto se palačinke lepe?

/undefined /undefined Nema ništa slađe nego obradovati svoje najmilije gomilom palačinki za doručak.

Priprema palačinki nije tako komplikovana, ali zahteva neke važne suptilnosti.

Nudim vam svoje trikove, sa kojima uvek dobijem odlične palačinke.

1. Uvek prosejte brašno pre pripreme mešavine za palačinke. Ovo će omogućiti da testo dobije dovoljno vazduha, što će rezultirati sjajnim laganim i vazdušastim palačinkama;

2. Koristite jaja na sobnoj temperaturi;

3. U mešavinu za palačinke uvek dodajte vrlo malo maslaca. Ovo će osigurati da se vaše palačinke neće lepiti. Ali pazite da maslaca ili ulja bude zaista malo, inače će vam palačinke postati masne;

4. Koristite odgovarajući tiganj. Palačinke su sjajne u tiganju od livenog gvožđa, jer je temperatura ravnomerno raspoređena;

5. Tiganj uvek nauljite pre prženja. I koristite drveni kuhinjski pribor za prevrtanje palačinki. Tako se neće oštetiti;

6. Pecite palačinke na jako zagrejanom tiganju. Pazite da vatra ne bude prejaka, ali ni preslaba.

Prateći ove korake, imaćete zaista ukusne palačinke koje se ne lepe i garantovano će biti ukusne.

Pogledajte takođe zašto se palačinke kidaju i naučite kako se okreću palačinke i kako da napravite vazdušaste američke palačinke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni