Bonapeti.rs»Saveti»Zašto neke šerpe nisu pogodne za indukcionu ploču?

Zašto neke šerpe nisu pogodne za indukcionu ploču?

Zašto neke šerpe nisu pogodne za indukcionu ploču?

Da bismo razumeli zašto neke šerpe nisu pogodne za indukcione ploče za kuvanje, prvo moramo da vidimo razlike između obične i indukcione ploče za kuvanje. Evo kako obe vrste funkcionišu:

Konvencionalne peći zagrevaju šerpe i tiganje kontaktom. Električni grejni elementi konvencionalnih peći stvaraju toplotu, a ova toplota se prenosi kontaktom na dno šerpe kroz proces poznat kao toplotna provodljivost.

Indukcione ploče za kuvanje, s druge strane, ne stvaraju toplotu. Imaju namotanu žicu odmah ispod keramičke površine koja generiše oscilirajuće magnetno polje.

To znači da posude koje koristite moraju biti napravljene od magnetnog materijala za rad sa ovim sistemom. Indukciona ploča će izazvati pomeranje elektrona u magnetnom materijalu, stvarajući električnu struju. Ova struja stvara toplotu u posudi.

Ako stavite ruku ili staklenu posudu na indukcionu ploču za kuvanje, ni jedno ni drugo se neće zagrejati jer nisu magnetne.

Magnetni materijali koji su pogodni za indukcione ploče za kuvanje su liveno gvožđe, čelik i magnetni nerđajući čelik (treba da sadrži malo gvožđa).

Keramički obložene i emajlirane posude su takođe pogodne jer je u keramičkom sloju skriven magnetni materijal.

Da li su vaše šerpe pogodne za takvu ringlu?

Uzmite magnet sa frižidera i držite ga blizu donje površine šerpe za kuvanje. Ako se magnet zalepi za dno, šerpa je magnetna i zbog će raditi sa indukcionom pločom za kuvanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni