Ratluk je super popularan slatkiš, zasićen ukusima, poreklom iz Turske.
Ova slatka poslastica datira otprilike iz kasnih 1700-ih. Ratluk se često daje gostima u znak gostoprimstva. U Turskoj se poslastica obično služi uz kafu ili čaj.
Pravljenje ratluka, kao i mnogih bombona, počinje ključanjem vode sa šećerom da bi se napravio šećerni sirup.
Zatim se zgušnjava pomoću kukuruznog skroba, što ga izdvaja od mnogih bombona za žvakanje.
U proizvodnji konditorskih proizvoda se koriste cvetne note kao što su ružina voda, cvet narandže za aromu pri izradi. Ratluk je gladak i ukusan, i obično dolazi u mnogo različitih varijacija.
Ponekad je prekriven čokoladom, a ne tradicionalnim šećerom u prahu.
Međutim, ratluk svakako nije zdrava namirnica. Mala porcija od 40 grama ratluka sadrži 32 grama šećera i nultu hranjljivu vrednost.
Međutim, orašasti plodovi kao što su pistaći ili bademi se često uključuju kao dodaci.
Ratluk se obično posipa šećerom u prahu da se kocke ne bi lepile.
Osim omiljenih recepata za turski ratluk, ovi kolači sa ratlukom i kiflice sa ratlukom su popularni i voljeni.
Komentari