Bonapeti.rs»Saveti»Pogodni začini za lisičarke

Pogodni začini za lisičarke

JuliyaJuliya
Guru
629
Pogodni začini za lisičarke

Pečurke, uključujući i lisičarke, imaju svoju posebnu aromu.

Stoga, kada kuvamo pečurke, ne treba preterivati sa začinima, svaki začin treba da naglasi ukus, ali ne da ga zagluši i svakako ne da dominira nad prirodnom aromom pečuraka.

Lisičarke imaju delikatan i blago sladak ukus, dobro se slaže sa mnogim proizvodima: od povrća do crvenog mesa. Pečurke se mogu pržiti, kuvati, peći, soliti.

Lisičarke obično zahtevaju minimum začina. Najčešće se koriste: ruzmarin, majčina dušica, origano, muškatni oraščić, korijander, karanfilić i naravno - biber.

Ukus pečuraka se pojačava povrćem, šargarepom, crnim ili mladim lukom. Kada kuvate lisičarke, možete dodati lovorov list i malo ljutih papričica po želji.

Ali to ne znači da sve ove začine treba staviti u jelo. Ponekad je dovoljno dodati luk, biber i posuti malo svežeg peršuna, mirođije ili bosiljka po gotovom jelu.

Preporučuje se da domaćica sama izabere začine za lisičarke i da se rukovodi ukusom svoje porodice. Možete birati između bibera, belog bibera, mirođije, karanfilića i bilo kojih drugih ukusa koji će, u kombinaciji sa sastojcima recepta, imati smisla.

Pogledajte takođe kako se suše lisičarke i saznajte kako čuvati i zamrzavati lisičarke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni