Koliko dugo možemo koristiti skuvana jaja?

Koliko dugo možemo koristiti skuvana jaja?
Fotografije: bonapeti.rs

Svaka domaćica savršeno dobro zna, da sveža jaja ne treba čuvati dugo izvan frižidera, jer lako gube svojstva. Ali često ne pridajemo značaj činjenici, da i kuvana jaja takođe ne treba dugo čuvati na sobnoj temperaturi, zato što se i ona lako kvare.

Evo zbog čega je praksa da se ofarbana Uskršnja jaja čuvaju u lepim činijama na sredini stola veoma nepravilna i može da vam donese probleme sa stomakom, ili da postane razlog da bacite sav taj trud u vetar.

Tvrdo kuvana jaja mogu se bez problema čuvati u frižideru oko nedelju dana. Preporučuje se da se čuvaju ne u vratima, kao što se uglavnom čini, nego u najhladnijem delu frižidera, ali da ne smrznu.

Van frižidera, na sobnoj temperaturi, kuvana jaja mogu se čuvati ne duže od nekoliko sati, s tim što vreme čuvanja neposredno zavisi od temperature prostorije. Što je temperatura viša, vreme čuvanja bez rizika se smanjuje.

Dobra vest za sve ljubitelje kuvanih jaja je da teško možete da pojedete pokvareno kuvano jaje, zbog toga što pokvarena jaja imaju karakterističan miris sumpora, koji pokazuje da nisu pogodna za upotrebu.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji