Ćufte, pečene u rerni su jedna zdrava i veoma ukusna alternativa za voljenu klasiku - pržene ćufte. Njihova priprema je veoma laka i čak i osoba bez mnogo kulinarskog iskustva može da se snađe sa ovim zadatkom.
Pošto umesite mleveno meso sa jajetom, sitno iseckanim lukom, prezlama i začinima, namašćenim rukama formirajte ćufte željene veličine. Posle toga ih uvaljajte u smesu od brašna i prezli i poređajte u prethodno namašćenu tavu za pečenje.
Po želji u izabranoj posudi možete staviti papir za pečenje, pošto se za vreme samog procesa odvaja dosta masnoće i na taj način će čišćenje posude biti lakše.
Ćuftice se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, ili ispod jako zagrejanog roštilja, dok ne budu gotove - oko 30 minuta. Posle toga ih jednostavno izvadite iz tave u tanjir i garnirate prilogom po izboru.
Komentari