Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Tajne krhke svinjske kolenice

Tajne krhke svinjske kolenice

Jana G.Jana G.
Početnik
183
Kolenica

Svinjska kolenica je jedna od najukusnijih vrsta mesa, sa njom se mogu napraviti razna jela. Kolenica ima dovoljno mesa, da se od nje može napraviti čorba, ali i glavno jelo.

Sveža kolenica može biti zapečena u rerni, ali da bi bila krehka, treba prethodno sa se skuva dok meso potpuno ne omekša.

Bujon možete koristiti za pripremu supe. Da bi bila još još ukusnija i krhkija, kolenica se pre kuvanja marinira.

Marinada se priprema od crvenog vina, razređenog sa jednakim odnosom vode, dodajte so i začine po ukusu. Kolenicu prelijte marinadom i ostavite u frižideru dva-tri sata.

Nakon što pripremite, servirajte uvek toplu, sa prilogom od kupusa - svežeg ili kiselog, ili sa prepečnim ili dinstanim krompirom. Ako je prevelika, kolenicu skuvajte tako što je porkijete odozgo folijom, a foliju dobro učvrstite uz ivice šerpe.

Veoma se lako se priprema svinjska kolenica sa svežim kupusom. Potrebna je jedna kolenica, manja, 3 čena belog luka, so po ukusu, 2 krompira, 1 glavica luka, 200 g kupusa.

Napravite proreze u kolenici, u njih stavite isečene komade belog luka. Nakon toga kolenicu kuvajte dok ne bude gotova. Izvadite iz bujona i pecite u prethodno ugrejanoj rerni, pokrijte komadima slanine.

Svinjska kolenica

Krompire operite, uvijte u foliju i pecite posebno. Luk i kupus sitno iseckajte i pržite. Servirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom

Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna.

Potrebna je jedna ili dve manje kolenice, 100 g svinjske masti, 2 supene kašike paradjaz pirea, 10 čenova belog luka, 1 supena kašika brašna, pola šolje crvenog vina, 2 glavice luka, 10 krompira, so i biber po ukusu.

Kolenicu isecite na komade i posolite ih, pržite sa svih strana u masti. Stavite u šerpu. U masti iz prženja pržite sitno iseckan luk i beli luk, dodajte paradajz pire i dodajte 800 ml tople vode.

Kad sos provri, dodajte so i biber, dodajte isečene kolenice. Sve promešajte i premestite u pleh, nakon toga stavite u rernu.

Kad meso bude polugotovo, dodajte ceo krompir i vino, pomešano sa brašnom, Pokrijte poklopcem i pecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni