Da li je beli luk štetan u trudnoći?

Da li je beli luk štetan u trudnoći?

Kod prehlade, mnogi ljudi spas potraže u narodnoj medicini. Jedan od najpopularnijih lekova je beli luk. Buduće majke ne mogu da koriste svakakve tablete i zbog toga je beli luk dobra alternativa, ali pitanje je mogu li trudnice da ga konzumiraju bez bojazni? Ima nekoliko verzija u vezi sa ovm pitanjem.

Prema onima koji prihvataju konzumiranje belog luka u trudnoći, on u sebi sadrži velike količine vitamina, koji su veoma dobri za trudnice. Pored toga, beli luk je veoma dobar kod nazeba, a dobro deluje i na krvni pritisak. Stimuliše cirkulaciju krvi i pomaže kod snabdevanja kiseonikom, što je dobro za plod. Ovo su odgovori ZA konzumaciju belog luka u trudnoći.

Odgovori PROTIV su sadržani u činjenicama da beli luk sadrži mnogo aktivnih supstanci, koje mogu da povećaju aktivnost materice. U nekim slučajevima, to može da bude opasno po plod, jer materica koja se kontrahuje, može biti opasna za trudnoću. Pored toga, moguće je da beli luk izazove i alergijske reakcije, koje su opasne za trudnice.

Buduće majke veoma su podložne alergijama u poslednjim mesecima trudnoće i zbog toga ne treba da se podvrgavaju nikakvim eksperimentima. Najbolje je konsultovati lekara, koji će najbolje objasniti budućoj majci koja hrana se preporučuje i koja hrana je potpuno zabranjena u vreme trudnoće.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji