Koje namirnice sadrže vitamin E?

Koje namirnice sadrže vitamin E?
Fotografije: bonapeti.rs

Tokoferol ili vitamin E, često je nazivan eliksirom plodnosti, čistačem slobodnih radikala i čuvarem mladosti. Ovo nije slučajno. Vitamin E ima sposobnost da čisti organizam od štetnih slobodnih radikala, koji se stvaraju u normalnim procesima u organizmu, ali ih ima i u dimu cigarete, industrijskom zagađenju, ultraljubičastim zracima i dr.

Organizam možemo napuniti vitaminom E ako u našu svakodnevnu ishranu uključimo više biljnih ulja. Namirnice bogate vitaminom E su kukuruzno ulje, suncokretovo ulje, ulje od soje, kao i ulje od pšeničnih klica. Vitamin E možemo pronaći i u orasima, bademima, kikirikiju i u drugim orašastim plodovima.

Napunite organizam dozom vitamina E, tako što svakodnevno konzumirate proizvode od integralnog brašna, lisnato povrće, boraniju, pasulj, grašak, zelene salate, paradajz pire, plavi patlidžan i šargarepu.

Kako bi poboljšali izgled kože, kostiju i noktiju, redovno koristite borovnice, kupine, avokado, jer i u njima ima mnogo vitamina E. Vitamin E koji se nalazi u biljnim namirnicama odlično se kombinuje sa vitaminom A i drugim supstancama koje se rastvaraju u mastima.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji