Bonapeti.rs»Saveti»Šta je melasa?

Šta je melasa?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
125
Šta je melasa?

Melasa je rezidualni proizvod dobiven nakon mlevenja šećerne trske. Melasa postaje sve popularnija među ljubiteljima zdrave ishrane, koji žele da pronađu zdravu alternativu šećeru.

Postoje tri vrste melase - svetla, tamna i crna. Boja zavisi od toga nakon kojeg je kuvanja dobivena melasa. Svetla melasa se proizvodi nakon prvog kuvanja trske, zbog čega je i najslađa. Tamna se dobija nakon drugog kuvanja i nije toliko slatka. Crna se dobija posle trećeg kuvanja i najkorisnija je zbog toga što je bogata vitaminima i mineralima.

Melasa se može koristiti kao zaslađivač različitih kolača i torti. Takođe je možete dodati direktno mekikama, krofnama i palačinkama. Možete mirno zameniti šećer u kafi kašičicom melase. Možete melasu koristiti i u marinadama za pečenje mesa.

Melasa sarži i niz zdravih sastojaka. Ima visok nivo gvožđa, pomaže kod reumatizma i artritisa, a redovni unos pomaže i kod srčanih problema i problema sa krvnim pritiskom. Melasa imaj visok nivo vitamina B6. Ona je mnogo korisnija od belog šećera i njegovih zamena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni

Slični