Ako volite goveđi ili teleći jezik i ne znate tačno kako da ga skuvate - onda je ovaj savet za vas.
U stvari, kuvanje telećeg jezika je izuzetno jednostavno. Mnogi ljudi su zabrinuti kada se spomene kuvanje jezika, a on može postati pravi kulinarski užitak ako se pravilno skuva.
Evo pet koraka koje treba da sledite ako želite da imate savršen teleći jezik:
1. Prva stvar koju treba uraditi je da dobro operete teleći jezik;
2. Zatim u šerpu stavite toliko vode da pokrije jezik, takođe stavite 2 lovorova lista, 2-3 zrna pimenta i crnog bibera. Takođe dodajte stabljiku celera, 2 glavice luka i 2 čena belog luka;
3. Pustite da se kuva na srednjoj vatri oko 3 sata;
4. Nakon što je već gotov, izvadite jezik iz bujona i stavite u posudu sa ledenom vodom;
5. Kada je jezik potpuno hladan, može se vrlo lako oljuštiti. Možete ga tanko narezati i propržiti jezik na maslacu sa belim lukom u tiganju ili ga koristiti za neki drugi recept za jezik kao što je:
- pohovani jezik;
- jezik u rerni.
Sada kada znate kako da kuvate teleći jezik, želimo vam prijatno kuvanje.
Komentari