Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva teleći jezik?

Kako se kuva teleći jezik?

Kako se kuva teleći jezik?

Ako volite goveđi ili teleći jezik i ne znate tačno kako da ga skuvate - onda je ovaj savet za vas.

U stvari, kuvanje telećeg jezika je izuzetno jednostavno. Mnogi ljudi su zabrinuti kada se spomene kuvanje jezika, a on može postati pravi kulinarski užitak ako se pravilno skuva.

Evo pet koraka koje treba da sledite ako želite da imate savršen teleći jezik:

1. Prva stvar koju treba uraditi je da dobro operete teleći jezik;

2. Zatim u šerpu stavite toliko vode da pokrije jezik, takođe stavite 2 lovorova lista, 2-3 zrna pimenta i crnog bibera. Takođe dodajte stabljiku celera, 2 glavice luka i 2 čena belog luka;

3. Pustite da se kuva na srednjoj vatri oko 3 sata;

4. Nakon što je već gotov, izvadite jezik iz bujona i stavite u posudu sa ledenom vodom;

5. Kada je jezik potpuno hladan, može se vrlo lako oljuštiti. Možete ga tanko narezati i propržiti jezik na maslacu sa belim lukom u tiganju ili ga koristiti za neki drugi recept za jezik kao što je:

- pohovani jezik;

- jezik u rerni.

Sada kada znate kako da kuvate teleći jezik, želimo vam prijatno kuvanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni