Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva domaća kokoška?

Kako se kuva domaća kokoška?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41195
Kako se kuva domaća kokoška?

Nema ništa bolje od toga da na naš sto poslužimo jelo napravljeno u potpunosti od domaćih proizvoda. Nažalost, ovo se dešava sve ređe. Međutim, ako ste jedan od srećnika koji u svom frižideru imate domaću kokošku, u narednim redovima daćemo vam važne savete kako da je skuvate. Imajte na umu da se domaća kokoška malo razlikuje od piletine koju kupujete u prodavnicama.

To je zato što domaća kokoška ima malo žilavije meso. Da biste je dobro pripremili i od nje kasnije pripremili jelo, morate je skuvati. Najbolje i najlakše će biti ako imate ekspres lonac.

Tamo se kokoška jako dobro kuva za oko 1 sat. Nije fatalno ako nemate ekspres lonac. Kokošku možete kuvati i u običnoj šerpi, ali će biti potrebno duže vreme. To zavisi od veličine kokoške, pa je najbolje povremeno proveriti meso.

U kuvanju kokoške nema ničeg komplikovanog - samo je očistite, prelijete hladnom vodom i kuvate dok ne bude gotova. Sačuvajte bujon od kuvanja, koji možete koristiti za dalju preradu. Bez obzira kako ćete spremati kokošku - pečenu, dinstanu, sa krompirom, pirinčem ili drugim, prvo je morate skuvati. Potrebno je malo duže vreme, ali rezultat je odličan.

Pogledajte i nekoliko ideja za pripremanje kokoške: Kokoška u sosu od limuna, Sočna kokoška u marinadi i Kokoška u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni