Koje namirnice nije dobro uzimati zajedno?

Koje namirnice nije dobro uzimati zajedno?

Odvojena ishrana je specifičan režim ishrane, kod kojeg treba da se poštuju određena pravila i da se koriste samo određene grupe namirnica. Prema poštovaocima ovog načina ishrane, on donosi mnogo koristi organizmu. Zvuči veoma dobro, ali u velikoj raznovrsnosti namirnica, koje treba izabrati i koje se ne smeju jesti zajedno?

Ceo režim ishrane je zasnovan na dva principa. Prvi je da se hrana odvaja prema grupama hranjljivih sastojaka koje ona sadrži i koji se uzimaju u jednom obroku. To su masnoće, ugljeni hidrati, proteini, sirovo povrće i voće. Ako želite da se pridržavate režima ishrane - nemojte mešati proteine sa različitim poreklom i odvojite proteine od ugljenih hidrata.

Kada ste se upoznali sa ovim osnovnim principima, sledi da znate u koju grupu koje namirnice ulaze i na taj način ćete razumeti koje namirnice ne treba mešati. U grupu ugljenih hidrata spadaju sve namirnice od žitarica, proizvodi od šećera i šećer, krompir i kukuruz, a ovde treba reći i da je voće takođe bogato visokim sadržajem fruktoze.

U protenisku hranu spadaju ribe, jaja, meso, mlečni proizvodi, variva, masline. U masti spadaju sirovo presovana ulja od različitog bilja (grožđe, susam, masline), kao i sirove semenke i orašasti plodovi. U poslednju grupu spadaju neutralne namirnice. To je povrće i voće, kao i voda.

Dozvoljeno je međati ugljene hidrate sa drugim ugljenim hidratima, ali ne i proteine koji imaju različito poreklo. Krompir i meso nisu dozvoljeni, kao i pirinač i meso. Makarone sa sirom nisu dobra kombinacija. Meso sa ribom ne treba da se jede zajedno, kao i riba, meso i jaja. Ako u jednom danu hoćete da jedete od svih grupa namirnica, najboljeje da ostavite razmak od 3 sata između obroka. Uvek posebno jedite voće, a preporučuje se da to radite na prazan stomak, a ne nakon obroka.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji