Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo freš od pomorandže?

Kako da napravimo freš od pomorandže?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
1651
Kako da napravimo freš od pomorandže?

Pomorandže spadaju među najkorisnije citrusne plodove. One su bogate šećerima, limunskom kiselinom i vitaminom A, vitaminom C i vitaminom E. Upravo zahvaljujući vitaminu C, naš organizam usvaja ugljene hidrate, masnoće i proteine.

Pored toga, vitamin C, koji je poznat i kao askorbinska kiselina, ima sposobnost da učvršćuje krvne sudove i da ubrzava zarastanje rana.

Vitamini i mikroelementi, koji se nalaze u pomorandžama, zaslužni su za smanjenje otoka, pomažu kod poboljšanja nakon opšte slabosti organizma, kod loše probave hrane, bronhijalnih infekcija i dr.

Dobra vest je da se hranljivi i korisni sastojci pomorandže održavaju kod pripreme freša od pomorandže. Ima mnogo načina da se pripremi freš od pomorandže - od običnog ceđenja voća uz pomoć prese za voće, do pripreme freša sa smeđim šećerom ili medom.

Možete sebi pripremiti freš od pomorandže tako što jednostavno iscedite dobro oprane pomorandže i zatim njihov sok promešate sa malo vode i meda ili sa nekim drugim prirodnim sokom. Ali možete pripremiti freš od pomorandži u koji ste stavili i njihvu koru, koje su takođe pune korisnih sastojaka.

Za to vam trebaju 4 velike pomorandže, koje treba da prelijete vrelom vodom, kako bi skinuli vosak sa kore. Nakon toga ih obrišite i stavite u zamrzivač, gde treba da odstoje i zamrznu se na 6 do 8 sati.

Nakon toga, pomorandže nasecite i sameljite u kuhinjskom robotu ili blenderu, prelijte ih sa 3 l hladne prokuvane vode i ostavite ih 10 minuta. Dobivenu smesu procedite kroz cediljku i dodajte još 6 litra vode, 800 g smeđeg šećera ili 500 g meda, kao i 30 g limunske kiseline.

Freš od pomorandže promešajte i rasporedite u staklene boce, koje treba čuvati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji