Savremene domaćice jednoglasno su proglasile zamrzivač za jedan od najkorisnijih kućnih aparata, jer im dozvoljava da duže vreme sačuvaju namirnice, a da ne moraju da ih konzerviraju. Duboko zamrznute namirnice duže vreme čuvaju svoje ukuse i kvalitet, ako su pravilno uskladištene u zamrzivaču.
Riba je jedna od onih namirnica koje mogu da se čuvaju u zamrzivaču, ali na žalost ne previše dugo. Riba je namirnica koja se brzo kvari i čak i u zamrzivaču njeno stajanje ne treba da bude više od 2-3 meseca.
Kod pravilne obrade, nemasne ribe mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 3 meseca, a masne - ne više od 2 meseca.
Istovremeno, riba se u frižideru takođe ne može čuvati dugo. Sveža rba može da se čuva 2-3 dana. Ako imate kuvanu ribu, ona može da u frižideru stoji 2-4 dana, pečena riba od 2 do 5 dana, a dimljena riba od 5 do 6 dana.
Komentari