Pržene tikvice su ukusno i lako za pripremu letnje jelo, na koje malo ljudi ostaje ravnodušno. Da bi tikvice bile ukusnije, treba ih poslužiti uz odgovarajući sos. Na taj način će zadovoljstvo biti potpuno. Ali, kakav sos poslužiti uz hrskave tikvice?
Najpopularniji sos za pržene tikvice je mlečni sos sa belim lukom. Za njega su vam potrebni samo kiselo mleko, pasirani beli luk, mirođija i malo soli. Promešajte sve sastojke i poslužite tople tikvice sa njim. Ova klasična kombinacija je najomiljenija.
Drugi, veoma često pripreman sos je skordalia. Za njega vam je potrebno 3 kašike kiselog mleka, 1 glavica belog luka, 1 kriška hleba, 1,5 šolje mlevenih oraha, pola šolje maslinovog ulja, sok od jednog limuna, malo jabukovog sirćeta i so. Potopite hleb u vodu, nakon toga ga dobro ocedite i ispasirajte ga sa belim lukom. Dodajte maslinovo ulje, orahe i ostale sastojke. Promešajte sve veoma dobro i sos je gotov.
Drugi lagani način je da promešate kiselo mleko, majonez i beli luk. Sve zavisi od vašeg ukusa. Ako ne volite beli luk, možete jednostavno da ga izbacite iz sosa, ali njegov ukus neće biti isti.
Pogledajte i nekoliko ideja za ukusne pržene tikvice: Grčke pržene tikvice, Pržene tikvice sa mlečnim sosom i Pržene tikvice sa dzadziki sosom.
Komentari