Da li krompir sadrži gluten?

Da li krompir sadrži gluten?
Fotografije: bonapeti.rs

Jedno od oboljenja koje se sve češće javlja kod ljudi je intolerancija na gluten. Jedino rešenje za ovu situaciju je izbegavanje hrane koje sadrži gluten. Zbog toga, svako ko se suočava sa intolerancijom na gluten, počinje da traži alternativne namirnice i da se pita koja je to namirnica dobra, a koja ne.

Ako i vi patite od intolerancije na gluten, treba da kažete zbogom hlebu, kroasanima, hamburgerima, kiflama i pici. Razume se, radi se o belom hlebu od pšenice, ali možete koristiti hleb i peciva od drugih vrsta brašna.

Kada je reč o krompiru, možemo slobodno reći da on ne sadrži gluten i odgovaraju ljudima koji imaju intoleranciju na gluten. Krompir, kao i pirinač spadaju u namirnice koje se fantastično uklapaju u dijetu bez glutena. Možete ih konzumirati kako god želite, a pored toga, možete koristiti i brašno od krompira ili pirinča kao alternativu belom brašnu.

Osim običnog krompira, možete koristiti i slatki krompir, koji je takođe veoma ukusan i koristan. Druge namirnice koje ne sadrže gluten su kinoa, kukuruz, amarant, heljda i druge. Možete koristiti skrob od krompira, brašno od krompira za pohovanje, kao i za pravljenje deserata i različitih proizvoda od testa.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji