Svi mi volimo jela od kiselog kupusa i odmah nam krene pljuvačka na usta kada pogledamo u porciju svinjetine sa kiselim kupusom u rerni, ali kada se bure sa kiselim kupusom isprazni, vreme je da ga operemo i da ga čuvamo do jeseni.
Ovo je pravi izazov za domaćice, koje žele da uklone karakteristični miris kiselog kupusa iz posude. U prošlosti, ova operacija je bila povezana sa mnogo trljanja i mnogo potrošene vode, ali danas ovaj posao se može uraditi mnogo lakše.
Treba vam rastvor amonijaka od 20-30% koji možete pronaći u skoro svakoj apoteci ili većim marketima. Sipajte rastvor u bure i počnite da okrećete bure tako da tečnost prođe svaki deo zidova. Nakon 20 minuta, izbacite amonijak i sipajte dosta hladne vode pa isplaknite bure.
Ostavite bure otvoreno da se dobro osuši. Nakon toga ga ostavite do jeseni, kada ćete ga ponovo napuniti kupusom.
Komentari