Bonapeti.rs»Saveti»Kako se čiste pileći želuci?

Kako se čiste pileći želuci?

Vivta SanVivta San
Početnik
1
Kako se čiste pileći želuci?
Fotografije: Stoyanka Rusenova

Čišćenje pilećih želudaca nije težak posao. Za nekoga, ko do sada nije radio ovaj posao, može biti malo zbunjujuće. Ipak, ko želi da pojede pileće želuce sa maslacem i belim lukom, od pilića domaće proizvodnje, moraće da se snađe. A oni, koji gaje srećne kokoške, sigurno znaju kako se to radi.

Želudac se preseče u debljem delu na sredini, kako bi se izbacili ostatci hrane iz njega. Dobro se očisti nožem od opne.

Veoma često se dešava da opna želuca ostane na želucima koji se kupuju u prodavnicama i zbog toga je veoma važno da se dobro pregledaju, pre nego što se ubace u tiganj. Ovako očišćeni pileći želuci se veoma pažljivo isperu tekućom vodom.

Rezanje i čišćenje želudaca nije težak posao, ali čuvajte prste, jer je moguće da nož prokliza. Za čišćenje opne možete koristiti nož za filetiranje, jer je oštar i savitljiv i može se veoma lako ubaciti između opne i samog mesa.

Domaći pileći želuci, ili drugačije rečeno, bubci od domaće kokoške, kao i meso domaćih kokošaka, su dosta žilaviji i teže se kuvaju od onih koji se prodaju u prodavnici.

Zbog toga, ako želite da pripremite pileće želuce sa pirinčem ili sarmice od iznutrica sa pilećim želucima, treba da izdvojite više vremena, kako bi ih dobro skuvali. Kuvanje očišćenih želudaca može se obaviti u običnoj šerpi, a možete taj posao uraditi i u ekspres loncu.

Bujon, koji ostane nakon kuvanja, možete upotrebiti za supu, a želuce možete ispržiti u tiganju sa lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni