Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Kikiriki puter za ubrzavanje metabolizma

Kikiriki puter za ubrzavanje metabolizma

MarinaMarina
Džedaj
25
Kikiriki puter

Kikiriki puter se koristi još od vremena asteka, tada su ga oni prirpemali u obliku krema, naravno malo drugačije nego dana. Vremenom je bilo korisno da se koristi od strane ljudi koji su teško zvakali, a danas ga sa zadovoljstvom svi korite i vole.

Nije slučajno što se mesec novembar u SAD-u obeležava kao mesec fanova kikiriki putera, zato hajde da malo dublje uđemo u njegove prednosti.

Kikiriki puter je veoma ukusna i zdrava hrana, koja osim toga ubrzava metabolizam i pomaže sagorevanju masti. Maslac iz kikirikija osigurava mnogo energije i suzbija apetit, sve koristi su povezane sa njegovim umerenim konzumiranjem.

Samo jedna supena kašika kikiriki putera dnevno ima mnogo koristi za organizam. Osigurava veliku količinu energije zahvaljujući tome što je bogat proteinima i vlaknima. I zajedno sa tim pomaže sagorevanju masti, posebno u donjem delu stomaka. Često on ulazi u meni za doručak, namazan na krišku hleba.

Takođe, kikiriki puter pomaže izdrdnji mišića u obliku čiste mišićne mase zbog sposobnosti da sagoreva masti. On je ipak bogat i mastima koje su zdrave za telo.

Puter od kikirikija

U koristi konzumiranja kikiriki putera - namirnica, prijatna na ukus, može da se doda i sposobnost da kikiriki puter poboljšava nivo holesterola, kao i da olakšava varenje. U prirodnom maslacu se nalazi niacin, koji održava organe za varenje i štiti stomak od nadimanja.

Eksperti savetuju da se bira prirodan kikiriki puter u kojima nema dodatih šećera i rafinisanih ulja.

Interesantna činjenica je da je ustvari kikiriki mahunarka, koja se gaji ispod zemlje i najviće proizvođači kikirikija su Kina i Indija.

Da li znate da 540 kikirikija treba da bi se napravila jedna tegla kikiriki putera, a amerikancni godišnje pojedu 700 miliona paunda kikiriki putera - ništa čudno što imaju ceo mesec posvećen ljubavi prema ovom korisnom sastojku?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest