Na koliko stepeni se peku kore za tortu?

Kore za tortu, kakva god da je ona, najvažniji su element, kako bi torta bila ukusna. Kod pripreme kora postoje neke tajne, kako u samim receptima, tako i u samoj pripremi i pečenju.

Nakon pripreme smese, na osnovu recepta koji ste odabrali, smesa se sipa u kalup za pečenje kora za tortu, a pre toga se on obloži papirom za pečenje, koji se premaže sa malo maslaca.

Na ovaj način, kada kora bude gotova i kada otvorite kalup za pečenje, bićete sigurni da ćete izvaditi koru i da je nećete oštetiti. Od izuzetnog značaja za sve slatkiše, pa samim tim i za kore za tortu je da se peku u prethodno zagrejanoj rerni.

Zbog toga, smesa se stavlja u rernu da se peče, tek kada je rerna dostigla neophodnu temperaturu. Sledeći važan faktor je temperatura.

Kako bi se ravnomerno ispekla kora, neophodno je da temperatura rerne ne bude previsoka. Pod umerenom temperaturom se podrazumeva temperatura od oko 180 stepeni bez uključenog ventilatora.

Ipak, ovo je relativno, jer ako je kora tanka, na ovaj način će se osušiti.

Zbog toga se deblje kore peku na 180 stepeni bez ventilatora, ili na 160 stepeni sa uključenim ventilatorom, a tanje kore se peku na 180-200 stepeni, ali kraće vreme.

Mali trik, kako bi proverili da li je kora gotova, je provera čačkalicom. Zabodite čačkalicu na nekoliko različitih mesta i zavrtite je. Kora je gotova, kada nakon vađenja čačkalice na njoj nema apsolutno ničega.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji