Kako da brzo razmrznemo testo?

Zamrznuto testo, kao i druge smrznute namirnice, mogu da se razmrznu na dosta načina, a svaki od njih oduzima različito vreme. Potpuno je drugo pitanje, da li je dobra ideja da probamo da brzo razmrznemo testo.

Najbolja varijanta je da testo izvadimo iz zamrzivača prethodne večeri i da ga ostavimo da se opusti na sobnoj temperaturi ili u frižideru. Ali, ako nam je vreme značajnije kraće i treba da testo razmrznemo brzo, možemo da oprobamo i druge tehnike.

Najlakše je da razmrznete testo, kada ga izvadite iz zamrzivača, tako što ćete ga ostaviti na toplom mestu, možda zagrejanoj rerni, na direktnu sunčevu svetlost ili ispod vazdušne struje iz klima uređaja.

Možete brzo razmrznuti testo i u mikrotalasnoj pećnici, ako ona ima funkciju razmrzavanja. Jednostavno stavite zamrznuto testo u odgovarajuću posudu ili u specijalnu kutiju za mikrotalsnu pećnicu i odaberite program za razmrzavanje i vreme u skladu sa težinom testa.

Testo možete razmrznuti brzo i na pari. Razmrzavanje na pari se dešava tako da posudu sa testom, koja je potpuno suva, stavite iznad posude sa vrelom vodom.

Jedan od razloga, zbog kojih pripremamo testo je da dobijemo mekan i nežan hleb. Međutim, ako previše žurite da razmrznete testo, rizikujete da ne ostvarite takav rezulta.

Testu je potrebno vreme i topli vazduh, kako bi dobro naraslo i zbog toga je najbolje da prethodno razmrznete testo i da mu date dovoljno vremena da naraste, kako to ne bi uticalo na njegov ukus. Ipak, ako ste rešili da vam testo treba baš u poslednjem trenutku, onda probajte neki od ovih predloga za razmrzavanje.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji