Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se peče ravanija?

Koliko vremena se peče ravanija?

ažurirano:
Koliko vremena se peče ravanija?

Ravanija je vrsta slatkiša, prelivenog sirupom. Postoji mnogo različitih recepata za njegovu pripremu.

Kako biste pripremili ovaj slatkiš preliven sirupom potrebne su vam osnovne namirnice, kojih ima u svakoj kuhinji. Trebaju vam 4-5 jaja, 1 šolja šećera, 1 šolja griza, 1 šolja brašna,1 šolja ulja i 1 prašak za pecivo.

Kada umutite smesu, sipajte je u okrugao ili pravougaoni pleh 20 / 30 cm.

Arapska ravanija se odozgo posipa pinjolama, ali vi njih možete da zamenite bademima ili orasima. Rerna je prethodno zagrejana na 180 stepeni. Ravanija se peče 25 do 30 minuta dok ne dobije lepu koricu zlatne boje. Proverite čačkalicom ili drvenim štapićem da li je testo pečeno. Ako na čačkalici nema ostataka od testa, znači da je ravanija pečena i da može da se vadi iz rerne.

Sledi sečenje na romboide ili kvadrate.

Pripremite sirup od 2 šolje vode i 2 šolje šećera, koje treba da prokuvaju dok se ne istopi šećer. Možete da dodate rendanu koru limuna ili pomorandže i onda ćete dobiti ravaniju sa ukusom pomorandže ili limuna. U neke šećerne sirupe se sipa i konjak ili neka druga vrsta alkohola, ali ako ćete ravaniju davati deci bolje je da to ne činite. Za bolju aromu možete dodati jednu kašičicu cimeta ili ružine vode.

Ravaniju prelijte hladnim sirupom i ostavite ga da upije tečnost. Ravaniju možete odozgo posuti kokosovim brašnom ili čokoladnim mrvicama. Kada ravanija upije sirup i dobro se ohladi, onda se servira.

Ovo je veoma ukusan sirupom preliven slatkiš sa posebnom aromom.

Prijatno!

Pogledajte takođe kako da napravite tursku ravaniju ili omiljenu grčku ravaniju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni