Špageti na stolu uvek sa sobom donose aromu i raspoloženje Italije u kuću. Pripremaju se lako i vole ih svi, mali i veliki.
Jedan od koraka u pripremi, koji muče domaćice u kuvanju ove ukusne hrane, je samo ceđenje špageta, nakon što su skuvane.
U cediljkama sa većim rupama često se dešava da špagete probaju da "pobegnu" i njihovi krajevi prolaze kroz rupe, pa se kidaju ili padaju izvan cediljke. Ovaj metod nije zabranjen i nemoguć za cilj ceđenja špageta, ali ima mnogo lakših i prijatnijih.
Ispod možete pročitati dva načina.
- Prva varijanta je cediljka sa manjim rupama. Ima mnogo takvih cediljki u prodavnicama i možete ih lako pronaći. Ovo je udobniji način ua ceđenje većine namirnica, kao što su pirinač i žito naprimer i nećete morati da kupujete cediljku samo ka ceđenje špageta.
- Druga varijanta je da lagano otvorite poklopac na šerpi u kojoj su špagete skuvane. Jednostavno lagano otvorite poklopac, oko 3 milimetra od ivice šerpe i pridržavate ga krpom ili rukavicama tako što držite šerpu za drške, jer je bezopasnost u kuhinji ipak najvažnija.
Komentari