Pošto je sezona bundeve, ovo je prilično dobro pitanje. Zimi je bundeva prisutna na stolu obliku mnogih recepata i jela.
Neki od najpopularnijih su pita od bundeve, pečena bundeva, punjena bundeva, svakakvi slatkiši od bundeve i krem od bundeve, a koristi se ne samo u desertima, već se može koristiti i za pravljenje različitih čorbi.
Međutim, većina recepata počinje sa čišćenjem bundeve i sada ćemo vam podeliti naš način rada.
Započnite pranjem bundeve, pošto iz bašte, a često na njoj postoje tragovi zemlje. Zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete bundevu iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.
Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, prerežite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama. Možete ih rasporediti po papiru da se osuše i koristiti za seme sledeće godine.
Dakle, nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema vašem omiljenom receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost.
Da se vratimo situaciji kada na primer treba da oljuštite bundevu, kada koristite za dinstanje ili kuvanje. Postoje dva načina da je oljuštite - pomoću oštrog noža ili ljuštilice za povrće.
Pročitajte takođe i šta sadrži bundeva, kako da napravimo fenjer od bundeve i da li bundeva izaziva zatvor.
Komentari