Teško da postoji osoba koja ne voli tople pogačice posute šećerom u prahu. Svi volimo pecivo za doručak i naše slatke pogačice uvek nam se uslade. Lako se pripremaju i veoma su ukusne.
Postoje različiti recepti za pogačice u različitim delovima zemlje, ali su sve jednako omiljene, bez obzira kako ih nazivaju.
Priprema se testo sa kvascem, a kada naraste, u tepsiju se stavljaju male kuglice veličine jabuke. Kad ponovo narastu, posipaju se smrvljenim sirom i tada pripremate preliv.
Pravi se od 1/2 pakovanja maslaca. Kada se maslac zagreje, dodajte 2 kašike brašna i promešajte. Pored ovog preliva, možete koristiti i prezle za posipanje pogačica.
Pomoću četke nanesite pripremljeni preliv i sada je najvažniji deo pečenja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni do zlatne boje i hrskave kore oko 25-30 minuta.
Ali u različitim rernama, vreme je različito. Ako niste sigurni u vreme pečenja, možete napraviti probu sa čačkalicom u testu. Ako izađe suva i na njoj nema testa, to znači da su pogačice spremne.
Ovako se proveravaju sva peciva radi bolje sigurnosti. Pogačice su ukusne, ali isto tako i vrlo kalorične, zato jedite umereno, bez preterivanja!
Komentari