Kako da iscedimo sok od cvekle?

Kako da iscedimo sok od cvekle?

Cvekla i njen sok odličan su način za čišćenje organizma od štetnih materija u njemu, jačanje imuniteta, normalizaciju pritiska i pročišćavanje slezine, žuči i jetre. Čitav je niz korisnih svojstava ovog povrća, ali kako iscediti sok od cvekle?

Najefikasniji i najjednostavniji način da se ovo inače vrlo čvrsto povrće ubaci u sokovnik. Ovo je metod gde treba da očistite glavice cvekle, da ih isečete i da ih stavite u sokovnik.

Imajte na umu da se zbog tvrdoće povrća dobija i mala količina soka - oko 30-40 ml soka od oko 100 g cvekle. Međutim, to je sasvim dovoljno, jer ljudi koji ga nisu pili ranije, ne bi trebalo da počinju sa jako velikim dozama.

Sok od cvekle izuzetno je koristan, ali ni u kojem slučaju ga ne treba piti u većim količinama, jer može izazvati ozbiljne neprijatnosti. Da biste ublažili njegov ukus, možete ga pomešati sa sveže ceđenim sokom od šargarepe i jabuke.

Količinu soka od cvekle možete postepeno povećavati, ali nije dobro uzimati previše. Ako imate mučninu od soka cvekle, možete ga ostaviti u frižideru na oko sat vremena. Ovaj boravak će zapravo ubiti neke od hranljivih materija u njemu, ali neće imati nikakve nuspojave.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji