Pečene tikvice u rerni su željeni obrok nakon posla tokom letnjeg perioda, postoje barem dve mogućnosti za pečenje tikvica, i to su garantovano ukusne varijante.
Jedna od njih je da se ispeku u rerni, pri tom treba imati u vidu debljinu tikvica kada se seku, pre nego što se ubace u rernu.
Debljina kružića /a takođe mogu biti isečene i na trake/ ne sme biti veća od 3-4 milimetra.
U rerni sa ventilatorom dužina pečenja tikvica je otprilike 30-40 minuta na 200 stepeni, i ventilator je uključen. Ako vaša rerna nema ventilator, temperatura se pojača na 220 stepeni.
Takođe, možete pripremiti svoje omiljene tikvice i na roštilju, pri tom bi bilo dobro da prethodno marinirate tikvice, a kada se stave na roštilj, nadgledaju se, okretajući sa obe strane, da ne zagore.
Isti efekat roštilja može biti postignut i ako se ispeku u gril tiganju.
Uživajte u ovom jednostavnom receptu baš kao što će vam biti i ukusno. Ne zaboravite da dodate odgovarajuće začine koji su predviđeni za jelo (glavno ili garnituru).
Komentari