Kako da napravimo ružinu vodicu?

Kako da napravimo ružinu vodicu?

Ružina vodica ima božanstven i smirujući miris. Voda se takođe može piti, može se koristiti kao dodatak u losionima i šamponima, a takođe se dodaje u smutije i soseve.

Ružina vodica je bogata vitaminima i flavonoidima. Koristi se i kod opekotina, upalnih procesa i crvenila na koži. Miris deluje smirujuće i tonizirajuće na celo teko.

Svako može pripremiti ružinu vodicu u domaćim uslovima. Potrebne su vam 3 šake ružinih listića od ruže damascene, destilovana voda i čiste flaše. Dobro je da budu staklene.

Evo kako se priprema:

U veliku i duboku šerpu sipamo oprane listiće ruže damascene. Lepo je da šerpu stavimo da veliki rečni kamen na dno za težinu. Prelivamo listove destilovanom vodom ili kišnicom. Listovi treba da budu ispod vode.

Ostavljamo na vatru da se ugreje, ne treba da provri. Ugrejana voda počinje da isparava, onda isključujemo ringlu i poklopimo šerpu. Ostavljamo na hladnom na 1 noć.

Drugog dana procedimo kroz gazu ili đevđir, sipamo u čiste staklene tegle i zatvaramo poklopcem.

Ružinu vodicu čuvamo na hladnom u frižideru do nedelju dana. Ako želite da je imate duže vreme, zamrznite u frižideru i po potrebi odmrzavajte za korišćenje u kozmetičke, ali i u kulinarske svrhe.

Sa njom uspešno osvežavate ten lica, tako što sa tupferom nanesete na kožu lica i vrata. Pre toga ne treba da čistite vodom ili mlekom, losionom.

Napravite kupku sa ružinom vodicom - osećaćete se smireno i sveže, puni energije za život!

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji