Bonapeti.rs»Saveti»Kako da brzo odmrznemo piletinu?

Kako da brzo odmrznemo piletinu?

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
111946
Kako da brzo odmrznemo piletinu?

Sigurno vam se bar jednom desilo da ste započeli da kuvate jelo sa piletinom i odjednom ste shvatili da prebacite pile iz zamrzivača u frižider prethodne noći. U narednim redovima ćemo razmotriti nekoliko načina kako da brzo odmrznemo pileće meso.

Mikrotalasna pećnica - bez dileme, najbrži način je da koristite operaciju za odmrzavanje koju ima većina mikrotalasnih pećnica i koja će vam pomoći da odmrznete pileće meso za svega nekoliko minuta. Opcija odmrzavanja kod većine mikrotalasnih pećnica je povezana sa težinom mesa i tada na osnovu zadate težine ona sama izračunava potrebno vreme za odmrzavanje. Pažljivo pratite proces, jer je moguće da se krajevi prvi odmrznu i započeće njihovo kuvanje.

Metod sa hladnom vodom - radi dobro, ali za manje komade mesa, kao što su file, cele pileće grudi, a nije dobro za veće komade ili celo pile. Izvadite meso iz pakovanja i stavite ga u čistu plastičnu kesu sa zip zatvaračem i potrudite se da izbacite što više vazduha možete iz nje.

Nakon toga potopite kesu u posudu sa hladnom vodom i povremeno menjajte vodu dok meso ne omekša. Obično je za oko pola kilograma mesa dovoljno oko pola sata do sat. Kako bi ubrzali proces, podelite meso na manje komade, kada se ono razmrzne dovoljno da ga podelite.

Priprema mesa bez razmrzavanja - ako imate celo pile, koje treba da bude servirano i pripremljeno brzo, najbolje je da ga pripremate u zamrznutom stanju.

Potpuno je bezopasno da kuvate zamrznuto meso, ali će vam to oduzeti oko 50% više vremena.

Samo koristite termometar za meso, kako bi odredili kada je ono gotovo, t.j. kada je dostiglo bezopasnu unutrašnju temperaturu za konzumiranje.

Kada ste odmrzli vašu piletinu, možete da pripremite ukusno pečeno pile, pileće šnicle, punjeno pile ili klasičnu pileću supu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji