bonapeti.rs»Saveti»Koje su to prirodne boje za kolače i slatkiše?

Koje su to prirodne boje za kolače i slatkiše?

Koje su to prirodne boje za kolače i slatkiše?

Boje, koje se koriste u proizvodnji kolača i slatkiša nisu previše dobre za naše zdravlje i zbog toga vam predlažemo nekoliko prirodnih i zdravih načina da obojite svoje kolače i slatkiše. Ove prirodne boje uopšte ne štete organizmu, a u isto vreme su veoma lepe.

Najčešće korišćena boja je sigurno crvena. Kako bi dobili prirodnu crvenu boju, možete da koristite ispasirani nar, grožđe, crvene borovnice, jagode ili maline. Ako želite jaku crvenu boju, najbolje je da koristite cveklu.

Skuvajte nekoliko glavica cvekle i osvavite ih da odstoje nekoliko sati, uklonite cveklu i dodajte 2 kašike sirćeta. Boja je gotova. Kako bi kolače ofarbali u žuto, možete da koristite ljuske crnog luka, koje se potapaju u vodu. Kurkuma i šafran, takođe prave žutu boju.

Sveža zelena boja se dobija od malo avokada ili pasiranog spanaća, ako želite baš jarku zelenu boju. Plavu boju možete da dobijete od kuvanog crvenog kupusa u vodi sa sodom. Za lepu ljubičastu boju iskoristite borovnice, dud ili kupine.

Sunčanu i prijatnu narandžastu boju dobićete od veće količine kurkume. Šargarepa i narandžasta paprika su takođe dobar način da dobijete ovu boju. Ako želite da dobijete lepu braon boju, koristite sveže, mlade orahe, koje potopite u vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji